Burberry Prorsum modeteckning

Här har jag tecknat av en bild ur senaste CHIC numret, Trenchcoaten kommer från Burberry prorsum S/S 2010. Kan avslöja att jag inspirerats mycket av deras kollektion när jag skulle designade min kjol. Tänkte det var bra att öva på att rita av något av deras plagg eftersom jag ska göra en modeteckning av min kjol senare.

 

Tyvärr blir bilden ljusare när jag scannar in den, och tappar lite av effekterna.

Projekt 1.0 Kjol

Äntligen har jag fått min design på kjolen godkänd så att jag kan sätta igång att jobba med den!
Jag har köpt tyget i dag som jag varit och spanat in i förtid. Tro mig det är så svårt att hitta rätt material och i rätt färg. Oftast har jag redan bestämt mig innan jag går in i butiken vilket tyg och färg jag är ute efter. Ibland händer det dock att det inte finns något tyg som passar in på mina krav eller att det helt enkelt är för dyrt. Den här gången lyckades jag med hjälp av mamma hitta ett billigt tyg som i rätt färg och material.



Nu när designen är klar börjar jag att konstruera ett mönster som jag ska sy kjolen efter. Detta ska vi egentligen göra på onsdag nästa vecka tillsammans i klassen, men jag provade själv hemma eftersom jag inte kunde vänta..



Tänkte vänta med att lägga ut skissen på kjolen hur den ska se ut tills jag kommit en bit ifall jag behöver göra ändringar men jag kan bjuda på en bild på en deltalj som ska finnas med. Det här alltså inte den färdiga kjolen men en liten hint på hur jag tänkt. Den svarta franskjolen är inte en del utav designen utan fick fungera som provdocka.





Min första modeteckning

Här har jag gjort min första modeteckning, den föreställer ett foto från Victor & Rolfs kollektion S/S 2010.
Vi har gått ett par teckningslektioner på skolan och det har varit så roligt men svårt! Nu gäller det bara att fortsätta öva.

Vi har precis börjat med sömnadslektionerna, men håller än så länge baravpå med att sy olika övningsmoment. Nästa vecka kommer jag förhoppningsvis börja på mitt första projekt, nämligen en designa och sy en kjol. Jag har redan en skiss på hur jag vill att den ska se ut men ska visa den för läraren innan jag kan sätta igång.
Nu är det dags att packa ihop färgpennorna och gå till sängs, imorgon är det skola igen!


RSS 2.0